top of page

Laat je toch niet gek maken!


We proberen steeds meer en steeds vaker om gezonder te leven. We zijn meer gaan

sporten, letten beter op onze voeding en voorzien onszelf van het beste en duurste gereedschap om ons te helpen gezonder te leven. Of lijkt het er misschien op dat we gewoon de nieuwste trends volgen?


Elke maand, elke week of eigenlijk gewoon elke dag lees ik weer tips en adviezen over hoe je kunt afvallen, hoe je beter kunt presteren op je werk, hoe je kunt stoppen met roken, waarom deze methode wel echt werkt om die felbegeerde six pack te krijgen, wat gezond eten is, wat niet gezond eten is, hoe vaak je moet sporten om een bikini-killer-body te krijgen, hoe je beter kunt slapen, hoe je met je energie niveaus moet omgaan, hoe je weer leven kunt blazen in je vastgelopen relatie, hoe je wat aan je leefstijl kunt veranderen, waarom je wat aan je leefstijl moet veranderen, hoe je van je onzekerheid afkomt, hoe je van je verlegenheid afkomt, waarom mindfulness echt iets voor jou is, hoe je nee leert te zeggen, hoe je meer rust krijgt, waarom je je angsten onder ogen moet zien, hoe je beter aan zelfreflectie kunt doen, wat het geheim is van gewichtsverlies, waarom 6 kopjes koffie per dag niet slecht voor je is, waarom meer dan 3 kopjes koffie per dag niet goed voor je is, waarom je meer moet bewegen, hoe je meer moet bewegen, waarom vervelen goed voor je is, hoe je stress aanpakt met deze adrenaline kicks, hoe je echt leert te luisteren, hoe je je doelen bereikt in deze 5 stappen of hoe je slank wordt met deze 30 dagen plank challenge.


Aanvallen!

Vanaf zo veel mogelijk fronten tegelijk wordt de aanval op ons, de consument, geopend. Van aanlokkende aanbiedingen als wallen wegwerken, vet wegzuigen, gespierde nepborsten, extra super gezond bronwater tot aan kettlebell trainingen. Dit moet er allemaal voor zorgen dat we mooi, jong, gezond en fit blijven. De lijst van mogelijkheden en ook de vraag ernaar groeit haast per dag.


Verward, geobsedeerd en met het gevoel van MOETEN

Met verbazing kijk ik al enige tijd om me heen om te zien hoe mensen aan het worstelen zijn om ook maar enigszins te kunnen en te willen voldoen aan wat anderen ons aanbieden en voorschrijven. En net als mensen heel obsessief een minuscuul klein beetje op weg zijn daaraan te voldoen, lezen we met z’n allen dat smoothies en superfoods toch niet zo super zijn als we denken. Dus volgen we braaf de nieuwste “beweringen” en eten we voortaan allemaal super dure zaadjes en drinken we heel dwangmatig 2 liter water per dag; het liefst heel speciaal en heel duur bronwater (want dat is beter) en slaan we massaal kettlebells in, omdat die nu echt zorgen voor dat strakke en gespierde lichaam; sterker nog, het buikvet verdwijnt als sneeuw voor de zon.


Wat doen we nu echt aan gezond leven?

We doen ons best om sportief te zijn. We passen zelfs onze dagelijkse kleding erop aan. De spijkerbroek wordt en masse verruild voor sportief uitziende kleding, die natuurlijk ook nog ultra light weight & absorbing is. Daarnaast drinken we meer dan ooit high turbo energy drankjes.

En daar sta je dan in je sporty outfit en je super boost drankje in de ene hand en in de andere hand nog je autosleutels, oortjes in om nog snel wat af te tikken met die collega, te wachten op de lift om van de begane grond naar de eerste verdieping te gaan.

Om vervolgens maar niet te begrijpen hoe het toch komt dat we maar niet afvallen en waarom die stress maar niet verdwijnt?!


Laat je toch niet zo gek maken!


Maar, hoe doe je dat dan?


Hier alvast een tip (met een schuin knipoog): kom in beweging! Zowel fysiek als mentaal!

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page